torstai 3. syyskuuta 2015

Opus Hämeenpuisto pakettiin – konsalaisten kenraali


Tänään olin mielenkiintoisen tilanteen edessä. Muutaman harjoituksen jälkeen oli pakko päättää yhden osion rakenne, jotta saamme Konservatorion tanssijat mukaan Ihmisten kaupunki –teoksen ainakin kilometreissä mitattuna pisimpään jaksoon. 

Kolmas harjoitus muotoutui kenraaliharjoitukseksi Opus Hämeenpuistolle. Konservatorion kakkosvuosikurssin tanssijoiden toinen ja viimeinen esitys oli käsillä. 

Harjoittelimme neljä tuntia ja sitten teimme kenraaliharjoituksen, jota emme ehtineet tekemään aivan alusta loppuun.  Opiskelijoiden päivä oli sovittu päättymään kahdeksalta. Me muut jatkoimme kokonaisuuden loppuun saakka.

Harjoitus näytti kohdat, joita en ollut vielä ehtinyt ajatella -kuten siirtymiä liiketehtävästä toiseen. Toisaalta harjoitus näytti myös kokonaisuuden kirkkauden niissä osioissa, joissa esiintyjien varmuus oli kohdillaan. Ohikulkijat olivat hyvin myötämielisiä, vaikka pientä tihkusadetta olikin ilmassa. Kokemus oli oikein positiivinen.

Ensimmäisenä valmistuneen opuksen kenraali kesti osittain vajaalla esiintyjäjoukolla 50 minuuttia. Toivoisin, että nyt haparoiviksi ja hieman liian nopeiksi jääneet kohtaukset olisivat pitempiä. Ehkä joitakin vaiheita vielä puuttuu? 

Voimme VAPAAkollektiivin ja vierailijoiden kanssa onneksi vielä hioa kokonaisuuden osia tämän yhteisen kokemuksen pohjalta. Enimmäiskesto on kuitenkin varmasti 1,5 tuntia, mitä olin ajatellutkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti